Johans Krog öppnade 2012. Med stor omsorg om huset och dess historia har vi renoverat och återskapat känslan från forna dagar.

 

Vid årsskiftet 2011/2012 tog Johan Gustafsson tillsammans med sin dåvarande kompanjon Anders Edgren över restaurangen, vars tidigare namn var Högvakten.
Under våren 2012 totalrenoverades hela lokalen, från köket där bland annat en rotisseris sattes in till restaurangen där det enda som bevarades var en tegelvägg från 1600-talet.
Valborgsmässoafton 2012 stod en helt ny restaurang igen att öppnas.

Våren 2016 ändrades ägarkonstellationen till Johan Gustafsson, Jonathan Börnell och Louise Hellberg, och sedan 2020 drivs krogen av endast Johan och Louise.
Vår ambition att leverera vällagad och god mat av bra råvaror från våra lokala producenter. En bra och professionell service i en avslappnad och prestigelös miljö.

Johan och hans köksteam bjuder på klassiska rätter med fransk touche, och även vara på det bästa västkusten har att erbjuda. Utgångspunkten är att alltid servera en perfekt balanserad måltid med höga smaker och därtill hörande drycker. Allt i en miljö som förstärker hela upplevelsen av Marstrands unika dragningskraft.  

 

 

OM JOHAN

Efter utbildning vid Restaurangskolan i Göteborg jobbade Johan Gustafsson som kock runt om i världen. Så har han levt och lärt av de bästa.

 

Johan har hämtat sin matinspiration från USA, Nordnorge och Frankrike. Ändå blef en snipatur runt Marstrandsön, i sällskap med fem envisa tumlare livsavgörande för Johan, köksmästaren på Johans Krog. På Marstrand fann han sin ö och sin egen identitet. Han blev öbo på heltid. Frågan är om någon förkroppsligar Marstrand bättre är Johan Gustafsson. Johan menar att det enda måttet på en plats dragningskraft är att när du lämnar den, då ska du direkt vända dig om och längta tillbaka.
Det gör man på Marstrand.