...UPPLEV MARSTRAND MED ALLA SINNEN...

Om Marstrand

Längst västerut, 35 minuter norr om Göteborg ligger Marstrand. Marstrand må vara en stad i miniformat men den vilar ändå på två öar; Koön och Marstrandsön. Kommer du landsvägen så hamnar du på Koön och sedan är det bara att gå ombord på färjan Lasse Maja som tar dig över till Marstrandsön på två minuter.
Över hela härligheten ruvar Carlstens Fästning, känd för Lasse-Maja och dennes fängelsehåla, för kanoner och vidunderlig utsikt.
Runt den anrika orten ligger hundratals öar och skär. En skärgård med unika och perfekta förutsättningar för upplevelser, konferens och aktiviteter. Hit kommer människor från hela världen året om för att mötas och njuta av livet när det är som bäst.

DU HAR VÄL INTE MISSAT VÅRA FANTASTISKA VANDRINGSLEDER?

Vandringslederna på Koön som även kallas PromeMare är definitivt värda många besök. Sen har vi stigen runt Marstrand som numera blivit tillgänglighetsanpassad ända ut till Skallens Fyr.

VÄLKOMMEN TILL STRANDVERKETS KONSTHALL PÅ MARSTRANDSÖN

Strandverket Konsthall är belägen i den gamla fortifikationen Södra Strandverket,
en försvarsanläggning som byggdes i mitten av 1800-talet och var tänkt att skydda Marstrandsborna från dansken. I dag står dock dörrarna öppna för alla. Byggnaden är i sig en attraktion och tillsammans med utställningarna skapas spännande upplevelser för besökarna.

Strandverket Konsthall på Marstrand öppnade 2012 under konstnärlig ledning av Hasse Persson. Här skapas möten inom konsten, mellan konstnärer. En tilltalande spänning mellan gammalt och nytt, olika genrer och framförallt mellan människor som besöker Strandverket. På Strandverket finns även en butik samt bistro med fullständiga rättigheter.

RINGENS VARV KOÖN

Mitt i Marstrand ligger Ringens Varv, ett reparationsvarv för fritidsbåtar, Volvo Penta Marincenter och auktoriserade för Yamaha. På marinan finns båtplatser, lyftkran för riggning eller bottentvätt samt sugtömning. Tillsammans med ett engagerat team erbjuds du hjälp med regelbunden service, akutfall, reparationer, gasol och vinteruppställning. Här finns allt från kompetens och specialverktyg till reservdelar och råd.

LIVSSTILSBUTIK PÅ KOÖN

Vid färjeläget, 100 meter från marinan, ligger Ringens Varvs livsstilsbutik med marint mode. Här finner ni kläder från Henri Lloyd, North Sails, Holebrook, Sailracing och Quicksilver. Vi säljer skor från Duberry, Henri Lloyd och Keen. I butiken är vi stolta representanter för heminredning och möbler från de danska formgivarna Stelton, Skagerak, Klong, Yankee Candle och Axlings.